Zaterdagmiddag 12 oktober houden we onze najaarsstudiemiddag. Het is dit jaar 100 jaar geleden dat Piet Post (1919-1979, organist van de Grote Kerk in Leeuwarden) is geboren. Het is de bedoeling dat leden (en eventuele ander belangstellenden) deze middag werken van Piet Post of tijdgenoten uitvoeren op twee van de orgels die hij gekend en bespeeld heeft. Half twee beginnen we in de Opstandingskerk (Achter de Hoven 272) en we vervolgen de middag om half vier de Fonteinkerk (Goudenregenstraat 77).

Daarom een oproep om in het eigen muziekarchief te duiken en één of meer werken van Piet Post (of tijdgenoten) weer eens op de lessenaar te zetten en te spelen op deze middag. Een vriendelijk verzoek om uiterlijk woensdag 9 oktober bij de secretaris te melden welke werken en op welk orgel u uw muziekkeuze wilt uitvoeren, zodat we een speelprogramma kunnen opstellen. Wie niet wil spelen is natuurlijk van harte welkom als luisteraar. Onze voorzitter Jan Sterenberg, oud-leerling van Post, zal die middag een korte inleiding houden over leven en werk van Piet Post.

Een paar werken zijn al vergeven:
-Partita diverse sopra Psalm 101,
-Preludium en fuga over D’ Almachtige is mijn Herder en Geleide,
-Preludium, koraal en fugato over Komt zielen deze dag
-uit 10 improvisaties over oud-nederlandse volksliederen: Ik wil mij gaan vertroosten en Heer Jezus heeft een hofken.

Dispositie Bakker & Timmenga-orgel (1966) Opstandingskerk
Hoofdwerk: Prestant 8, Roerfluit 8, Octaaf 4, Mixtuur 3-4 sterk
Borstwerk: Gedekt 8, Fluit 4, Prestant 2, Siflet 1, Regaal 8 B/D
Pedaal: Bourdon 16, Prestant 8.
Koppelingen: I-II, P-I, P-II.
Omvang: manualen: C-f’’’, pedaal: C-f’

Dispositie Berg & Wendt-orgel Fonteinkerk (1976, adviseur: Piet Post)
Manuaal 1: Prestant 8, Roerfluit 8, Octaaf 4, Gemshoorn 2, Sesquialter 2 sterk, Mixtuur 1⅓ 4 sterk.
Manuaal 2: Holpijp 8, Roerfluit 4, Nasard 2⅔, Prestant 2, Quartaan 1⅓-1 , Dulciaan 8, Tremulant.
Pedaal: Bourdon 16, Prestant 8, Octaaf 4, Fagot 16.
Koppelingen: P + I, P + II, I + II.
Manuaalomvang: C-g3. Pedaalomvang: C-f1.

Jelle Rollema (secretaris) Tel. 0515-521261 j.rollema@planet.nl