Onze laatste bijeenkomst voor de vakantie is gepland op zaterdagmiddag 25 mei.
Wij hopen elkaar dan te ontmoeten in de grote kerk te Beverwijk. Ik heb even in de historie van de berichtgeving gekeken, de vorige keer dat wij hier geweest zijn was 12 mei 2003, mijn eerste, toen nog, kringbericht! Het wordt dus de hoogste tijd dit de kerk met het fraaie orgel weer eens te bezoeken.
Het orgel in deze kerk is in 1756 gebouwd door Christian Müller en beschikt over acht stemmen op het hoofdwerk, eveneens acht stemmen op het bovenwerk en zes stemmen op het pedaal. De stemming is naar Valotti, de omvang van de klaviatuur: manuaal C-c’’’, pedaal C-c’ dus dat is wel iets om met de keuze van de te spelen werken rekening te houden. Informatie over orgel, dispositie, concerten en veel meer vindt u op www.pknbeverwijk.nl/orgels
De kerk (Kerkstraat 37) is omgeven door de Kerkstraat en per auto het eenvoudigst te bereiken via de Breestraat-Alkmaarseweg-burg. Scholtensstraat. Bij het Kennemer theater (vroeger de Slof geheten) is voldoende parkeergelegenheid. Treinreizigers moeten rekenen op zo’n 15 minuten lopen vanaf het station.
Eén van de organisten van de kerk, Hans Kelder zal het orgel demonstreren in al zijn mogelijkheden en ons daarna behulpzaam zijn bij het registreren. Laten wij daartoe passende literatuur meenemen. Graag verwacht ik u allen, leden en belangstellenden, om 14.00 uur bij de zij-ingang aan de zuidzijde van het kerkgebouw