Meteen na de vakantieperiode pakken wij de draad weer op. Ondanks dat wij, opkomstmatig niet zo’n goede ervaring hebben met grensoverschrijdende activiteiten willen wij het toch weer proberen. Het is niet ver, maar Abcoude is toch net buiten onze provincie. Zaterdag 7 september zijn wij aldaar welkom in de Protestantse Dorpskerk, adres: Kerkplein 32. Om 14.00 uur willen wij daar starten.
Deze middag hebben wij de Soestse organiste Gonny van der maten uitgenodigd. Zij zal een workshop verzorgen over de tien Inventionen van de Haarlemse organist Albert de Klerk. Gonny is overigens een leerling van de Klerk geweest en brengt als voorzitter van de Andriessen/De Klerk stichting diens werk graag onder de aandacht. Albert de Klerk was organist en componist en is alweer 21 jaar geleden overleden. Hij schreef de manualiter stukken in vroeg moderne stijl in de eerste week van juli 1945, vlak na de tweede wereldoorlog. Voor diegenen die het werk nog niet hebben, het is voor tien euro bij Boeijenga music in Leeuwarden te verkrijgen. Laten wij ieder daar een stuk uit voorbereiden die ter bespreking aan de orde kunnen komen. Extra spannend bij het kiezen van het werk is de stemming van het instrument: Werckmeister III.
Het orgel in de kerk is in 1982 gebouwd door S.F. Blank & Zn uit Herwijnen in een kas van Dirk van Rossum uit 1864. Informatie over het orgel vindt u in de orgelencyclopedie en op reliwiki.
Het treinstation Abcoude bevindt zich op ongeveer 10 minuten lopen van de kerk. Daarnaast rijden er streekbussen door het dorp. Er zijn parkeermogelijkheden op het Dokter van Doornplein (150 m) en
‘t Markvelt (200 m).
Leden, zowel als belangstellenden zijn hierbij van harte uitgenodigd voor deze leerzame middag, en met name leden uit het Gooi en de provincie (afdeling) Utrecht.