Na de workshop in september houden wij de laatste bijeenkomst in dit jaar in Westzaan. Op zaterdag 16 november zijn wij welkom in de Grote of Sint Joriskerk. Het adres van de kerk is Torenstraat 1. Wij worden ontvangen met koffie en/of thee om 14.00 uur.

In de kerk bevindt zich een orgel van Pieter Flaes en Georg Diederich Brünjes, oud-werknemers van de firma Bätz die dit instrument in 1866 opleverden.
Brünjes heeft zich vanaf 1869 in de pianohandel gestort. In 2002 is het instrument voor het laatst gerestaureerd en in de oorspronkelijke staat teruggebracht door Elbertse te Soest, met handhaving van de roerquint op het bovenklavier.
Hierbij is alvast rekening gehouden met een later aan te brengen vrij pedaal, dit is in 2008, met vier stemmen, gebouwd door Nijsse te Oud Sabbinge, met materiaal van diverse oorsprong.

Vanmiddag houden wij een speelmiddag. Na een introductie van het orgel door één van de organisten in Westzaan is het onze beurt de speeltafel te beproeven.
Omdat het volgende week zondag de laatste zondag van het kerkelijk jaar is stel ik voor muziek uit te zoeken die geschikt is voor het orgel maar ook voor zondag van de voleinding.

Leden en belangstellenden zijn hierbij van harte uitgenodigd.