De afdeling ‘Noord’ en ‘Zuid’ komen op zaterdag 23 maart bij elkaar in de Adventskerk in Alphen aan den Rijn. Gastheer Simon Stelling zal een boeiende inleiding houden over Zuid-Duitse romantische muziek. Op het Steinmeyerorgel (1922) klinkt deze muziek voortreffelijk. Aansluitend aan deze bijeenkomst zal hij een concert geven. Meer gegevens volgen nog.
De afdelingen ‘Noord’ en ‘Zuid’ komen op zaterdag 23 maart bij een in de Adventskerk in Alphen aan den Rijn. Gastheer Simon Stelling zal een boeiende inleiding houden over Zuid-Duitse romantische muziek. Op het Steinmeyerorgel (1922) klinkt deze muziek voortreffelijk. Na een demonstratie door Simon Stelling zijn de leden uitgenodigd om passende muziek te spelen. Suggestie: Louis James Alfred Lefébure-Wély (150 jaar geleden overleden). Graag opgave voor 19 maart, max. 8 minuten, bij Marcus van Driel (leden van ‘Zuid’), bij ondergetekende (leden van ‘Noord’)
Aansluitend aan deze bijeenkomst zal hij een (openbaar) concert geven met werken van Reubke, Wagner en Liszt.
We beginnen om 14.00 uur. Het adres is Julianastraat 69, 2405 CG Alphen aan den Rijn. Parkeren in de binnenstad is mogelijk in een parkeergarage.