Het gebeurt niet vaak dat er een nieuw orgel wordt gebouwd. In de Hervormde Dorpskerk van Valkenburg aan den Rijn is dat wel het geval. Het heeft drie klavieren en bestaat uit pijpwerk van twee andere orgels, bestaand pijpwerk en nieuw pijpwerk, in totaal 34 stemmen. Het resultaat mogen we zaterdag 13 april beluisteren. Dan zijn we welkom bij onze gastheer Ton Baris. Ook de bouwer Rene Nijsse (Oud-Sabbinge) is erbij. Hij zal niet alleen een toelichting geven, hij bespeelt ook het orgel. Onze gastheer zal dat ook doen. Daarna is er voor ons de mogelijkheid om te spelen. Het thema van deze middag is Festivo.
Ook de kerk zelf is de moeite van het bekijken waard. De gebrandschilderde ramen zijn prachtig. Een lust voor het oog (ook van onze huisfotograaf). Meer informatie ook over de dispositie vindt u hier: http://www.orgelnieuws.nl/hervormd-valkenburg-neemt-nieuw-nijsse-orgel-in-gebruik/.
We beginnen om 14.00 uur. Vanaf 16.00 uur is er een borrel t.g.v. het 10-jarig bestaan van de KVOK en dus van onze bloeiende afdeling. Er worden ook gasten uitgenodigd. Leden die niet (regelmatig) komen zijn van harte welkom.
Ter gelegenheid van dit jubileum heeft onze ‘huiscomponist’ Frank van de Beld een feestelijke hymne gecomponeerd. Hij zal die voorafgaande aan de borrel laten horen. Ook Rob van Efferink zal een toepasselijke noot ten gehore brengen.
En misschien komt er ook en feestrede. Wie iets wil spelen kan dat opgeven tot 8 april.