Op 16 november gaan we naar Barendrecht voor een gezamenlijke bijeenkomst met onze collega’s van Zuid. Hans van Gelder zal een inleiding houden over ordinaria uit het Liedboek en het begeleiden ervan. Niels Jan van den Hoek is de organist. Ik verwijs graag naar de bijdrage van ‘Zuid’ in deze NotaBene.

Bereikbaarheid:

  • – Met OV vanaf Rotterdam CS: tram 25 richting Carnisselanden, een rechtstreekse verbinding. De tram stopt na ca. een half uur bijna voor de deur van het kerkgebouw. Tram vertrekt elke 10 minuten, neem die van 13.12 of 13.22 uur.
  • – Met de auto: vanaf de Zuidelijke ring (A15) naar de A29 richting Bergen op Zoom. De eerste afslag (20) is Carnisselanden. Verder navigatie raadplegen of routeplanner. Bij de kerk en in de omgeving is vrije parkeergelegenheid.
  • Op zaterdag 18 januari 2020 vindt de belangrijke jaarvergadering plaats, in Katwijk.

Het jaarprogramma voor 2020 is klaar:
– Januari Jaarvergadering in de Vredeskerk in Katwijk (Rob van Efferink)
– Maart Bezoek aan het Witteorgel in de Dorpskerk van Maasland
– April (samen met Zuid) Bezoek aan de drie orgels van de Dorpskerk van Wassenaar (Rijk Jansen)
– Juni/juli(?) Speelmiddag op het gerestaureerde orgel van de Nieuwe Kerk in Den Haag
– September Orgelwandeltocht in Zoetermeer.
– Oktober/november Gezamenlijke bijeenkomst te organiseren door Zuid.

De grote vraag is of de afdeling Zuid-Holland Noord dan nog bestaat. Het bestuur treedt nl. in januari af. De vraag is of er zich voordien nieuwe bestuursleden melden. Dat komt aan de orde tijdens de eerstvolgende bijeenkomst op 5 oktober in de RK-kerk van Pijnacker.