Op 13 november j.l. overleed ons verenigingslid Jacques van Oosterom in de leeftijd van 84 jaar. Muziek speelde een grote rol in zijn leven. Op jonge leeftijd kreeg hij al harmonium en pianoles van de Hr. Geerts in Zoetermeer later volgde hij nog lessen bij o.a. Ronald de Jong te Zoetermeer. Hij volgde veel bijscholingscursussen en maakte veel muziekreizen.

Ook stond hij aan de wieg van meerdere koren. Op 12 maart 1958 was hij een van de oprichters van Cantate Deo in Zoetermeer. Bij zijn afscheidsdienst was het koor er ook om muzikaal afscheid van hem nemen. De muzikale begeleiding werd verzorgd door onze collega Joop Dekkers op het (hauptwerk) orgel..

Op 12-5-1962 kreeg hij zijn aanstellingsbrief als organist van de Pelgrimskerk in Zoetermeer. Bij deze kerk heeft hij het niet alleen gelaten. In alle kerken in Zoetermeer was hij nog actief. In Zoetermeer heeft hij in de RK kerken meerdere malen diverse zangkoren op de been gehouden. Tot drie maanden geleden was hij nog actief, toen werd het wegens ziekte niet meer mogelijk. Hij moest toen afscheid nemen in de Ichthuskerk Zoetermeer PKN, RK Gemengd Koor te Bleiswijk, R.K. Nicolaaskerk Zoetermeer, In Pijnacker in een woonzorgcentrum.

Jacques kreeg op 10 oktober j.l. nog een Chapeaubeeldje uit handen van de Burgemeester en Wethouder van Zoetermeer uitgereikt. Dit voor zijn jaren lange inzet als o.a. Stadsgids, suppoost van het Stadsmuseum en muzikaal begeleider in meerdere verzorgingshuizen. Daarnaast was hij als voormalige eigenaar van schoenwinkel van Oosterom ruim dertig jaar actief in de winkeliersvereniging. Ook was hij nog een korte periode lid van ons afdelingsbestuur afdeling ZH-Noord. We gedenken Jacques in grote dankbaarheid, hij was een innemende persoonlijkheid stond altijd voor andere klaar.Wij wensen zijn vrouw en kinderen, kleinkinderen en achter kleinkinderen sterkte toe bij dit verlies.

Jos den Boer ZH-Noord