Op zondagmiddag 12 mei was er een bijzonder feestelijke dienst in de Remonstrantse kerk van Dordrecht. Organiste en klaveciniste Margriet den Hartog vierde in een volle kerk, te midden van de gemeente en met veel vrienden en collega’s haar 50 jarig jubileum. Het thema van de dienst was ‘Zolang wij ademhalen’. Het was een dienst vol muziek en zang, met koren en trompetten en met Margriet aan het Maarschalkerweerd-orgel.
Onder meer klonken komposities van André Verwoerd: Partita over Psalm 81 voor orgel en trompet en Psalm 93 voor cantorij, gemeente, trompet en orgel.
Margriet speelde al op 11 jarige leeftijd een huwelijksdienst en toen zij 14 jaar was maakte ze officieel deel uit van het organistenteam van de Christelijke Gereformeerde Zuidhovenkerk in Dordrecht. Later was zij organist in verschillende andere kerken in Dordrecht en sinds 2001 van de Remonstrantse kerk.
Margriet den Hartog studeerde orgel en klavecimbel. Aan het Rotterdams conservatorium was André Verwoerd een van haar leermeesters. Zij is een veelgevraagd begeleider bij concerten en het basso continu spel is een van haar passies. Margriet was een van de oprichtsters van Muziekonderwijscentrum Dubbelsteyn en samen met haar partner, dirigent Yvonne Peters, ook van de cantorij van de Remonstrantse kerk en de De Witt Academy, een projectkoor van geschoolde zangers. Deze beide koren leverden ook een prachtige bijdrage in de dienst op 12 mei.
Na de dienst ontving Margriet uit handen van burgemeester Wouter Kolff een koninklijke onderscheiding en werd zij benoemd als Lid in de Orde van Oranje-Nassau. In zijn toespraak roemde de burgemeester haar inzet voor de muziekcultuur in de Dordtse regio én daarbuiten en ook haar vele vrijwilligerswerk voor kerk en samenleving.
Wij feliciteren Margriet van harte met dit jubileum.