StayTuned.nu in 2023

StayTuned.nu is een eerder dit jaar gestart initiatief om jonge organisten in de tienerleeftijd ervaringen te laten opdoen die ze hun leven lang niet meer vergeten. Orgels die normaal gesproken ontoegankelijk zijn, gaan open! Organisten van naam zijn erbij om de tieners te coachen: hoe ‘pak’ je zo’n groot instrument aan, hoe registreer je, waar moet je op letten… Of: hoe maak je je droom waar om van orgelspelen je beroep te maken? Mag ik eens als registrant mee? Of: hoe word je eigenlijk orgelbouwer?
Bij StayTuned zijn de personen bij elkaar die op die vragen een antwoord kunnen geven. Maar ook het elkaar horen spelen en met elkaar dit avontuur aangaan is al een geweldige ervaring!
Na twee fantastische StayTuned-dagen, op 7 mei in de Laurenskerk in Rotterdam en de Grote Kerk in Den Haag en op 22 oktober in de Grote of St.-Bavokerk en Concertgebouw De Philharmonie in Haarlem, staan de volgende dagen inmiddels in de planning. Op woensdag 4 januari krijgen tieners de kans te spelen op de orgels van de Domkerk en de Nicolaïkerk in Utrecht. Op 6 mei bezoeken we onder meer de Servaasbasiliek in Maastricht, en tussen 24 en 29 juli is de eerste meerdaagse StayTuned-trip naar Groningen en Friesland.
Is orgelspelen jouw passie, en spelen op al die prachtige instrumenten jouw droom? Of kent u jonge organisten voor wie StayTuned.nu precies op het goede moment komt? Kijk op www.staytuned.nu voor alle informatie over de activiteiten en om aan te melden voor de activiteiten.
Meer info: www.staytuned.nu
De foto is genomen op de StayTuned-dag in oktober. Erik Winkel (Flentrop) beantwoordde vragen over hoe een orgel werkt. (Foto: Albert Allema)