Zaterdagmiddag 23 maart (13.30-16.30) houden we een studiemiddag in de Bordena-kerk van Vrouwenparochie met in de pauze een korte jaarvergadering. In de kerk van Vrouwenparochie staat een Van Dam-orgel uit 1844 dat in 2022 is gerestaureerd door Orgelmakerij Bakker & Timmenga (mechanische deel) en Orgelmakerij Reil uit Heerde (pijpen en intonatie).

In de toekomst zullen steeds meer kerkgebouwen geen kerkelijk functie meer hebben. Tijd dus om na te denken over de vraag welke perspectieven er voor het orgel denkbaar zijn. Orgelmakerij Bakker & Timmenga is overgenomen door Orgelmakerij Reil. Daarom hebben we Hans Reil gevraagd om in een lezing de perspectieven en uitdagingen te schetsen hij ziet voor de toekomstige orgelbouw. Theo Jellema zal in zijn lezing ingaan op de perspectieven die hij ziet voor het toekomstig gebruik van onze (Friese) orgels.