Zaterdag 21 september 2019 Workshop rondom Felix Mendelssohn Bartholdy

Vanaf 13.00 uur zijn we welkom in de Martinikerk voor een Interactieve workshop rondom de orgelwerken van Felix Mendelssohn Bartholdy (1809-1847). De bekende organist Arjen Leistra uit Schiedam zal de middag inleiden en doceren.
Het orgel is van Walcker (1916 IV/75).
U kan zowel passief als actief deelnemen. Elke actieve deelnemer gaat een werk van Mendelssohn spelen in een soort van masterclass setting. Deelname is gratis en vooraf aanmelden per email is zeer gewenst. Stuurt u voor 1-9 a.s. een email naarsecretaris-gelderland@kvok.nl met daarbij vermeld of u actief of passief wil deelnemen en ook welk stuk u heeft voorbereid. Niet leden zijn ook van harte welkom !. De middag eindigt tegen 17.00 uur.

Vrijdag 28 juni 2019: Thema-avond Grote kerk Apeldoorn

Vanaf 19.30 uur zijn we welkom in de Grote kerk in Apeldoorn (Loolaan1).
Organist Wout van Andel zal deze avond een inleiding verzorgen over de orgelwerken van Johannes Brahms. Te denken valt aan de Preludiums en fuga’s, maar ook aan de Choralvorspiele op 122. Daarna is het de beurt aan actieve deelnemers om zelf een werk van Brahms te vertolken.
Het orgel in de kerk is van Witte (1896 III/42). Actieve zowel als passieve deelname is mogelijk. Indien u actief wil deelnemen, dan graag een werk naar keuze voorbereiden. Deelname is gratis en voor 14 juni opgeven per emailsecretaris-gelderland@kvok.nl  is zeer gewenst met daarbij welk stuk u heeft voorbereid. Ook niet KVOK leden zijn van harte welkom ! De avond eindigt tegen 22.30 uur.

Zaterdag 13 april 2019 ‘Orgeltocht’ naar Vierakker en Zutphen

Vanaf 12.00 uur zijn we welkom in de Sint Willibrorduskerk in Vierakker (Vierakkersestraatweg 31) voor een bezoek aan het unieke Elberink orgel
(1873 II/16). Dit is de mooiste kerk van Gelderland ! Aldaar is er een mogelijkheid voor vrij orgelspel.
Vanuit Vierakker vertrekken we rond 14.00 uur gezamenlijk met auto’s naar de Geref. vrijgemaakt kerk ‘Het Lichtpunt’ (Willem Dreesstraat 4)
in Zutphen alwaar we vanaf 14.30 uur het Engelse Nicholson orgel uit 1868 (II/15) kunnen bekijken en bespelen.
Deelname is gratis, maar vooraf opgeven per email is zeer gewenst. Ook niet KVOK leden zijn van harte welkom ! De middag eindigt tegen 16.30 uur.

Zaterdag 9 maart 2019 Groenlo (Calixtusbasiliek)

Vanaf 13.00 uur zijn we welkom in de basiliek voor koffie met cake (voor eigen rekening).
Daarna zal Ton Steintjes (hoofdorganist van de basiliek) een voorwoord houden over het Sybrand Adema orgel (1926 II/36) en de historie ervan.
Vervolgens is er een mogelijkheid om zelf te spelen. De middag eindigt tegen 16.30 uur.
Vooraf aanmelden per email is zeer gewenst, zodat we weten hoeveel deelnemers we kunnen verwachten. Ook niet KVOK-leden zijn van harte welkom.