Johan van Markesteijn uit Ede is een gewaardeerd lid van afdeling Gelderland en altijd betrokken bij onze KVOK afdeling.

Hij is dit jaar 40 jaar kerkmusicus en bijna 25 jaar was hij organist van de Noorderkerk in Ede.

Johan studeerde muziekwetenschappen met als afsluiting de scriptie over de orgelmaker Abraham Meere. Hij heeft orgelles gehad van Jan van Ginkel en Johan Spelde in Utrecht.

Zijn eerste vaste aanstelling was in 1981 in de Gereformeerde Bethelkerk (Leeflang-orgel) op Zuilen (zoals echte Utrechters dat zeggen) in Utrecht. Daar heeft hij tot 1988 gespeeld. Vanaf 1988 had hij een aanstelling als organist voor PG Ede (eerst De Akker (electronicum) daarna de Beatrixkerk (Flentrop-orgel) en de Noorderkerk (Ypma-orgel).

In Utrecht was hij bovendien een aantal jaren begeleider van de koren van Pita van der Werff-Lous.

Ook heeft Johan in verschillende besturen gezeten. In de commissie Dom Zomerconcerten en  Bloemenmarktconcerten in Utrecht, in de Harmonium Vereniging Nederland en in de commissie Avondmuziek Taborkerk Ede. Momenteel is hij nog programmeur in de Edesche Concertzaal en verbonden als secretaris aan de Stichting Vrienden van het kabinetorgel Onderhorst 1762 in Bennekom.   Johan, namens het bestuur van afdeling Gelderland gefeliciteerd met je jubileum en we hopen je nog vaak te zien bij onze komende activiteiten !