Na de geslaagde jaarvergadering in de Petrus en Pauluskerk te Loppersum staat de volgende activiteit op het programma:

Op 18 april willen we een dag wijden aan de improvisatie. En wel “toegepaste” improvisatie, hoe maak je een voorspel op een lied ? Hoe te muzikaal handelen tijdens de collecte etc.

We hebben de bekende musicus/organist Gerben Mourik bereid gevonden om deze dag voor ons te verzorgen. Gerben is een zeer kundig improvisator en een inspirerend docent. Hij was winnaar van het internationaal improvisatieconcours in Haarlem in 2008. Sinds 2013 is Gerben stadsorganist van Oudewater. Op zijn eigen label Vita Recordings ( https://www.vitarecordings.com/ ) verscheen in mei vorig jaar een dubbel-cd met psalmimprovisaties. Meer informatie over Gerben vindt u op https://www.gerbenmourik.nl/

U bent van ons gewend dat we activiteiten in de middag houden, meestal van 14:00 tot 17:00 uur. Deze keer hebben we in overleg met Gerben Mourik besloten om een hele dag aan de improvisatie te wijden, om zaken verder uit te kunnen diepen. De bedoeling is om jaarlijks een improvisatie dag te gaan houden.

Locatie is de Catharinakerk, Brink 8 te Roden (Dr). In deze kerk bevindt zich een orgel van Albertus Anthony Hinsz, gebouwd in 1780, informatie over het orgel vindt u op:

https://www.hinszorgel-roden.nl/

Vanaf 10:00 uur ontvangst met koffie/thee
Om 10:30 uur Start improvisatieworkshop
12:15-13:00 uur lunchpauze, graag zelf een lunchpakket meenemen.
Vanaf 13:00 uur vervolg improvisatieworkshop.
Sluiting om ongeveer 16:00 uur

We willen u een bijdrage vragen van € 5,- voor deze middag.

Deze middag wordt georganiseerd door KVOK Afdeling Groningen en VGK District 1

U bent van harte welkom ! Mocht vanwege het Coronavirus in april de toestand nog zodanig zijn dat bijeenkomsten door de overheid niet worden toegestaan, dan houden wij de richtlijnen van de overheid aan. Mocht het een en ander onduidelijk zijn, dan kunt u informatie opvragen bij de secretaris via e-mail:  tieswildeboer@home.nl