Op 28 mei zullen we het Lohman orgel (1821)  van de Hervormde kerk van Siddeburen bezoeken. Inloop vanaf 13:30 met koffie en aanvang bijeenkomst om 14:00 uur. Theo Jellema was adviseur bij de recente restauratie van dit orgel, en zal ons het een en ander vertellen over de historie en restauratie van het orgel, ook zal hij het instrument voor ons demonstreren. De restauratie is uitgevoerd door de firma van Vulpen uit Utrecht, waarbij de mixtuur uit de jaren ’50 van Pels werd vervangen door een nieuwe naar andere Lohman voorbeelden, en een nieuwe Trompet werd geplaatst welke deels bestaat uit onderdelen van de vroeger aanwezige Trompet.

Dispositie:

Bourdon 16’
Praestant 8’
Holpijp 8’ (basc. en disc.)
Viola di Gamba 8’ (disc.)
Octaaf 4’
Fluitdous 4’
Quint 3’
Octaaf 2’
Speelfluit 2’
Mixtuur III
Trompet 8 b/d