Op zondag 18 september 2022 werd in de Hervormde gemeente Oldemarkt-Paasloo een jubileum gevierd, organist Henk Braad was 50 jaar organist. In deze dienst is Henk Braad gehuldigd met een draag insigne van goud met een briljant en een oorkonde van de vereniging van kerkrentmeesterlijk beheer.

Henk Braad is begonnen als organist in Kalenberg voor de zondagsschool op een harmonium, in het gebouw naast de pastorie. Daarna in 1972 ging Henk op het orgel spelen in de kerk van Kalenberg. Een tijdje later ging Henk diensten pelen in Ossenzijl om half tien, en daarna om elf uur in Kalenberg. In 1977 waren er zelfs 3 diensten op een zondag (dit duurde ongeveer één jaar) in Oldemarkt en Paasloo. In Paasloo was Henk ook bij de restauratie van het orgel betrokken en heeft zelfs gezorgd voor een extra register. Precies 10 jaar geleden heeft Henk Braad de onderscheiding in goud ontvangen voor 40 jaar organist. Hendrik Braad de Opa van Henk heeft ook 43 jaar als organist gediend in Oldemarkt samen dus 93 jaar.

Henk, van harte gefeliciteerd met je jubileum, we wensen je nog vele goede jaren toe waarin je als organist de gemeente mag dienen.