Bezoek het Orgelpark te Amsterdam op zaterdag 16 mei, 14.15-17.00 !

De afdeling Zeeland heeft al vele jaren de wens een bezoek te brengen aan het Orgelpark. Op zaterdag 16 mei hebben we daartoe de gelegenheid: dan vindt ’s middags een colloquium plaats met als thema ‘Een tijdreis langs de orgels van het Orgelpark: klanken, technologieën, fronten’. We raden ook leden van andere KVOK-districten aan te komen. Aanmelden is noodzakelijk. Dat kan met een mailtje aan info@orgelpark.nl of via de website van het Orgelpark: www.orgelpark.nl (klik door naar de agenda, en dan naar 16 mei).
Er staan inmiddels maar liefst acht orgels in het Orgelpark!
Het Van Straten-orgel (concept 1479, gebouwd door Orgelmakerij Reil in 2012), het Utopa Barokorgel (concept 1749, gebouwd in 2018), het Deetlef Onderhorst-orgel (1767), het Verschueren-orgel (concept eind 19de eeuw, gebouwd in 2009), het Sauer-orgel (1922), draaiorgel The Busy Drone (Mortier, 1924), het Molzer-orgel (1925) en het Elbertse-kistorgel (2006). Hans Fidom zal iets vertellen over de achtergrond van de instrumenten en organist Peter van der Zwaag zal zeven van de acht bespelen – The Busy Drone speelt immers zelf.

Het Orgelpark is gehuisvest in de prachtig gerestaureerde monumentale Parkkerk aan de Gerard Brandtstraat bij het Vondelpark.

We raden u sterk aan per openbaar vervoer te komen.
Openbaar vervoer: Tram lijn 1 en 11, halte Jan Pieter Heijestraat. Gebruik om uw route met het openbaar vervoer te plannen de site www.9292.nl

Parkeren in het centrum is moeilijk en duur. Het parkeren in de Gerard Brandtstraat is niet mogelijk. De goedkoopste optie is om te parkeren op een P+R terrein. P+R Bos en Lommer of P+R Sloterdijk hebben de eenvoudigste verbinding met het Orgelpark per openbaar vervoer. De tramhaltes rondom het Orgelpark behoren tot het centrumgebied. Daarnaast kunt u terecht in de parkeergarages (World Fashion Centre of Parkeergarage Byzantium).