Zaterdag 19 maart bezoeken wij de Sionskerk, Baden Powellstraat 2, Ridderkerk, waar orgelmaker Van den Heuvel te Dordrecht, onlangs een nieuw orgel heeft geplaatst. De middag begint om 13.30 uur.

Rien Donkersloot verzorgt voor ons een workshop rond de orgelmuziek van J. Rheinberger (1839-1901). Vier organisten t.w. Leo Mauritz, Anton den Boer, Arie de Korte en Martijn Borsje, doen aan deze workshop mee.

De middag wordt afgesloten door Rien Donkersloot met een improvisatie op het zeer fraai klinkende instrument.

De workshop wordt voorafgegaan door een zeer korte jaarvergadering (in januari vervallen vanwege corona) en een uiteenzetting m.b.t. het nieuwe orgel door de orgelmaker. De hoofdorganist van de kerk, Arjan Gorseman, geeft een korte impressie van het instrument.

Op de website van de orgelmaker valt te lezen: Het orgel is geheel nieuw ontworpen en telt 29 stemmen, verdeeld over hoofdwerk, zwelwerk en pedaal. De klank van het orgel is gebaseerd op de Hollandse traditie.

Aanmelden vooraf is niet meer nodig. Wel wordt u gevraagd zo veel mogelijk rekening met elkaar te houden.

Rondom de kerk is voldoende parkeerruimte. Makkelijk te bereiken met de Fast ferry vanuit Rotterdam en Dordrecht (ca. 10 minuten lopen).

Voor gegevens over het orgel zie: http://vandenheuvel-orgelbouw.nl