In het aprilnummer van Notabene stond helaas een verkeerde datum bij onze volgende activiteit. De juiste datum is zaterdag 14 mei. We komen samen in de Evangelisch-Lutherse Kerk, Noordeinde 4, 2611 KH Delft. Aanvang 14.00 uur.

Het gebouw dateert als voormalige Sint Joriskapel uit de tweede helft van de vijftiende eeuw. Vorige jaar is hier de restauratie van het Van Oeckelen-orgel afgerond.
Willemijn Roodbergen en Jeroen de Haan laten ons de fraaie resultaten horen in werken van o.a. Sigfrid Karg-Elert, César Franck en Margaretha de Jong.
Willemijn is de organiste van deze kerk en Jeroen is cantor-organist van de Evangelisch-Lutherse Kerk te Woerden en binnen onze vereniging bekend als redactielid van Muziek & Liturgie.

De sfeervolle ruimte van deze lutherse kerk nodigt ook uit nader kennis te maken met lutherse kerkmuziek. Jeroen wil ons in zijn bijdrage “Korte inleiding op de lutherse kerkmuziek vanaf 1523 tot en met de 20e eeuw” graag tot luisteren én tot zingen bewegen.

Wij bevelen deze middag hartelijk bij leden en belangstellenden aan. Met dit gevarieerde aanbod zal ieder iets van zijn gading vinden.

De kerk staat aan de rand van het historisch centrum, op een kwartier loopafstand van het NS-station Delft. Als u minder goed ter been bent kunt u eerst vanaf het station twee haltes met tram 1 meereizen richting Den Haag. Voor de automobilist biedt Delft parkeergarages aan, carpoolen is dus een goed idee.

Tijdens onze jaarvergadering in maart hebben we afscheid moeten nemen van onze secretaris Peter van de Minkelis.
Peter was schrijfvaardig en punctueel maar ook sterk in administratieve organisatie. Wij noemen hier met name zijn expertise bij de vormgeving en uitwerking van de ledenraadpleging in 2020.
Al geruime tijd had Rien Verwijs tijdelijk de taken van Peter erbij gekregen. Hij heeft ze inmiddels overgedragen aan de nieuwe secretaris, Bartjan Geleijnse. Zowel Peter als Rien danken wij zeer voor hun inzichten en inzet. In het colofon van NotaBene vindt u de gewijzigde contactgegevens van de afdeling.