Op 2 september vierde de Katwijkse organist Rob van Efferink dat hij vijftig jaar organist is. In een goedbezochte jubileumviering werd hij door kerkenraad en kerkrentmeesters in het zonnetje gezet. In samenwerking met zijn dochter Annemarie vertelde Rob over zijn liefde voor orgels, en gezien het orgel in de Vredeskerk met name die van Bätz. Hij liet het ook horen in eigen orgelspel, zowel live op deze avond als via opnames in beeld en geluid aan de orgels van de Lutherse kerk in Den Haag en de Oude Kerk in Amsterdam. Tot besluit van het programma mocht de burgemeester van Katwijk, Cornelis Visser, hem de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau meedelen en de onderscheiding opspelden. In de lange rij die zich daarna vormde om Rob en zijn vrouw te feliciteren waren ook enkele leden van de afdeling Zuid-Holland.

Bartjan Geleijnse

Foto: Gieny Westra