Op 1 januari 2023 was het precies 60 jaar geleden dat Arie den Boer als organist van de Hervormde Gemeente te Heinenoord een vaste aanstelling kreeg. Voorafgaand aan deze benoeming was hij al drie jaar werkzaam in de Gereformeerde Kerk van Heinenoord.
Arie kijkt met veel waardering terug op de orgellessen, inclusief gehoortraining en muziektheorie, die hij kreeg van de bekende Rotterdamse organist Piet van den Kerkhoff. Ook daarna bekwaamde hij zich verder in het orgelspel onder leiding van Jaap Nieuwenhuijse. Arie heeft in de loop der jaren deze kennis weer kunnen doorgeven aan talloze orgelleerlingen in de regio.
Arie heeft er een belangrijke hand in gehad dat het historische orgel van Oterdum van G. W. Lohman uit 1855, dat dakloos dreigde te worden, kon worden gerestaureerd door de firma Flentrop. In 1973 werd het instrument overgeplaatst naar de kerk van Heinenoord.
Terugkijkend op de afgelopen 60 jaar ziet Arie zich nog steeds als een eenvoudige dorpsorganist die probeert ten dienste te staan van de gemeente en te spelen tot eer van Hem die hem deze gave gegeven heeft. Zolang hij daarvoor de kracht krijgt hoopt hij dat vol te houden, ondanks zijn zwakke gezondheid.
Op Nieuwjaarsdag werd er, op zijn verzoek op eenvoudige wijze, aandacht geschonken aan dit jubileum. Na afloop van de dienst, waarin hijzelf het orgel bespeelde, werd hij toegesproken door de voorzitter van de kerkenraad waarna hem een cadeaubon werd overhandigd. Voor zijn echtgenote Dineke waren er bloemen. De aanwezige gemeenteleden hadden daarna de gelegenheid hem te bedanken en te feliciteren met zijn jubileum.

Hildebrand Otto

 

Foto: Hildebrand Otto - Arie den Boer aan het Lohmanorgel in Heinenoord