Op vrijdagavond 24 november organiseert de KVOK een OrgelBorrel in Gouda. Deze activiteit is bedoeld voor alle organisten. Conservatoriumstudenten en professionals, maar ook amateur-organisten zijn van harte uitgenodigd om hierbij aan te sluiten.  De OrgelBorrel zal plaatsvinden in de Goudse Sint Janskerk rond het monumentale Moreau-orgel. De Goudse stadsorganist Gerben Budding zal ons welkom heten, het een en ander over het orgel vertellen en dit ook muzikaal demonstreren. Daarna is er voor eenieder die dat wil gelegenheid om het orgel zelf te bespelen.

Er zal een hapje en drankje beschikbaar zijn in het koorgedeelte van de kerk. Een mooie gelegenheid om eens collega’s te spreken! Want lopen we niet allemaal tegen dezelfde kansen en uitdagingen aan? Niet zelden werkt de organist als een eenling binnen de kerkelijke gemeente, regelmatig ook zonder nabije collega’s. Deze OrgelBorrel is bedoeld om op informele wijze (ook buiten Facebook!) het gesprek tussen kerkmusici aan te wakkeren en gaande te houden.

19:30     Ontvangst met koffie en thee

20:00     Gerben Budding demonstreert het hoofdorgel van de Sint-Janskerk

20:30     Borrel in het koor van de kerk, onderwijl mogelijkheid om het orgel te bespelen

Deze bijeenkomst is geheel kosteloos. Aanmelding per ommegaande via de mail wordt op prijs gesteld. Mailadres: leendertverduijn@hotmail.com

Neem gerust andere collega-organisten mee naar deze bijeenkomst, ook hier geldt: hoe meer zielen hoe meer vreugd!