Hoe vind je een goede orgeldocent? Woont er één in je buurt en, zo ja, waar is meer informatie over deze docent te vinden?
Om dergelijke vragen eenvoudig te beantwoorden heeft de Koninklijke Vereniging van Organisten en Kerkmusici een nieuwe website ontwikkeld waarop u naar orgeldocenten in uw omgeving kunt zoeken.
De website bevat een krachtige zoekmachine waarmee gezocht kan worden op adres of woonplaats, provincie of een trefwoord.
U krijgt dan een overzicht van docenten, gesorteerd naar afstand tot uw locatie.
Er is ook de mogelijkheid de maximale afstand tot uw locatie in te stellen.
De site geeft ook informatie over de orgeldocenten.
Elke orgeldocent heeft namelijk een persoonlijke webpagina op de site. Daarop worden uiteraard alle contactgegevens vermeld. Daarnaast vertelt de docent iets over zichzelf en over zijn praktijk. Daarbij krijgen gebruikers informatie over de instrumenten waarop de lessen gegeven worden, of de lespraktijk zich richt op kinderen of volwassenen, gevorderde leerlingen of juist niet. Ook wordt vermeld of de docent naast orgel ook lesgeeft op andere toetsinstrumenten.

Vermelding op de website staat open voor orgeldocenten met een erkend diploma van een vakopleiding en voor orgelstudenten aan een erkend instituut. Orgeldocenten die een abonnement op Het Orgel hebben, kunnen zich gratis aanmelden. Niet-abonnees betalen jaarlijks het abonnementsgeld van Het Orgel (in 2024: € 76).
Ze kunnen dan desgewenst ook lid worden van de KVOK en voortaan Het Orgel ontvangen.
Meer informatie over het aanmelden voor de orgeldocentenwebsite staat op de website.
De website, gebouwd door Inside Services uit Dordrecht, is nauw gelieerd aan de website van Het Orgel.
Website: https://docenten-hetorgel.nl/